« Ga terug

Behandeling aan huis

Een behandeling aan huis is voor u/jou erg praktisch en aangezien ik hartje centrum stad woon, heb ik geen praktijk meer aan eigen huis en moet ik toch reizen, dus waarom niet naar uw/jouw huis?

Toen ik mijn opleiding fysiotherapie had afgerond, was het heel gebruikelijk om mensen aan huis te behandelen. Het is leuk, het maakt het contact wat persoonlijker en voor de mensen erg praktisch.

Gezien de enorme administratieve rompslomp van de ziektekostenverzekeraars, heb ik geen contract met de ziektekostenverzekeraars.

Ik ben afgestudeerd in 1983 als algemeen fysiotherapeut, met specialisatie bekkenbodem (1998). Doordat ik al meer dan 35 jaar yogadocent ben en andere mensen opleid tot yogadocent, heb ik mij gespecialiseerd in adem en ontspanning. Daarnaast geef ik veel houdings-oefeningen en kleine oefeningen die in het dagelijks leven veel gedaan kunnen worden en trainingsadviezen.

De klachten die ik het meest behandel zijn:

  • Nek-, schouderklachten en lage rugklachten
  • Hyperventilatie en COPD-klachten
  • Bekkenbodemklachten, denk aan stress-, urge- en hypertone bekkenbodemklachten
  • Stress gerelateerde klachten

Na een kennismaking en het luisteren naar de klachten, stel ik vaak nog wat aanvullende vragen. Daarna onderzoek ik en leg ik duidelijk uit wat er aan de hand kan zijn. In vele gevallen masseer ik de nek en schouders of de lage rug (afhankelijk van de klachten). We nemen samen oefeningen door die effectief kunnen zijn en die de klachten doen verminderen. Dagelijks ga je met die oefeningen aan de slag. Je hoeft hier niet een uur per dag de tijd voor te nemen, omdat het juist de bedoeling is om die oefeningen de hele dag door te doen. Het kost dus niet veel tijd. Aandacht en motivatie zijn wel belangrijk.